Arhiva vesti
                   

KURS ZA IZRADU VEB SAJTAOVA I INTERNET MARKETING „MOJ PRVI SAJT 3.0“

30. Oktobar 2015.

„Moj prvi sajt” je projekat pokrenut sa idejom da prosečnom korisniku računara omogući znanja dovoljna da samostalno napravi veb sajt prezentaciju.

Poznato je da region muči problem odliva mozgova i nedostatka stručnjaka već više od 20 godina. S druge strane, države u regionu svoju poziciju u savremenom društvu moraju graditi uz pomoć obrazovanih pojedinaca koji će postati vrhunski stručnjaci u svojim oblastima ili poslovima koje pokreću.

Glavni potencijal regiona su mladi obrazovani ljudi posvećeni radu i usavršanju. IT predstavlja oblast koja u mnogome može pomoći da se svaki uspeh maksimizira i značajno doprinese pronalasku zaposlenja ili pokretanju sopstvenog posla. U cilju podizanja kapaciteta mladih ljudi, iSerbia raspiskuje konkurs „Moj prvi sajt 3.0” u okviru koga će biti dodeljeno 35 stipendija za modul Moj prvi sajt.

Modul obuhvata onlajn kurs za izradu CMS veb sajtova i onlajn kurs iz oblasti internet marketinga, a sve to uz posvećenog mentora za pomoć u izradi sajta. Polaznici će imati priliku da stečena znanja primene i naprave svoj prvi sajt u toku trajanja kursa.

Cilj programa je da pruži znanja i tehnike neophodne za samostalnu izradu veb sajta i time aktivno doprinese razvoju karijera i/ili pokretanje privatnih poslova polaznika kursa.

Kursevi su osmišljeni tako da ih polaznici mogu koristiti iz udobnosti svoje fotelje i u vreme kada im to najviše odgovara, pohađajući kurseve koji su nastali kao spoj teorijskih i praktičnih znanja i iskustva vrhunskih stručnjaka.

Na konkurs mogu da se prijave mladi do 35 godina starosti. Kursevi su namenjeni mladima u svim bransama i svih interesovanja, a ponuđena IT znanja mogu posluziti svima, od preduzetnika, do programera, naučnika, umetnika, menadžera itd.

Da biste se prijavili potrebno je da do 5 novembra.2015. godine  popunite prijavni formular koji se nalazi na https://docs.google.com/a/gradjanske.org/forms/d/1oqk7doWG1SYfUJHwM_WaIAZofBnu-QpxJgl0PPeh8fM/viewform

Kandidati koji dobiju stipendije će biti obavešteni putem mejla i imaće rok od 7 dana da potvrde svoje učešće u projektu. Ukoliko nakon toga kandidat ne potvrdi svoje učešće,  kontaktiraće se kandidat koji je sledeći na rang listi.

VAŽNO: Prijava je besplatna. Stipendije pokrivaju 80% troškova kursa. Kandidati koji prođu selekciju biće u obavezi da u roku predviđenom za potvrdu uplate kotizaciju u iznosu od 3.490 dinara. iSerbia je neprofitno, nevladino i omladinsko udruženje, a sredstva na ovaj način prikupljena služe pokrivanju troškova tehničke podrške i administracije onlajn kurseva koje će stipendisti u dvomesečnom periodu pohađati.

Za dodatna pitanja pošaljite mejl na office@iserbia.rs pod naznakom: MPS 3.0.

Izvor: iSerbia i Koordinaciono telo