Arhiva vesti
                   

KONSTITUISANA LOKALNA SKUPŠTINA

27. Oktobar 2015.

Medveđa - U Medveđi je juče, posle septembarskih lokalnih izbora, konstituisana lokalna skupština u kojoj, od 35 odbornika, koalicija okupljena oko SNS-a ima 22, a za predsednika skupštine izabran je Milisav Miletić (SPS).

„SNS, koji je osvojio 16 mandata, na izbore je izašao u koaliciji sa socijalistaima, kojima su pripala četiri, i Partijom ujedinjenih penzionera Srbije, koja ima dva mandata“, rekao je predsednik privremenog organa Nebojša Arsić, koji je bio prvi na toj listi.

„Naredna sednica je zakazana za 6. novembar, kada će biti izbrana izvršna vlast“, rekao je Arsić.

U lokalnom parlamenut su i odbornici dve albanske partije sa pet, odnosno tri mandata i Grupa građana „Za Gornju Jablanicu" sa pet odborničkim mesta. Demokratska partija, čiji je lider Nagip Arifi, aktuelni predsednik opštine Bujanovac, je osvojila pet mandata, dok je zajednička lista Partija za demokatsko delovanje Rize Haljimija i Demokratske unije Albanaca Rahmi Zulfijua osvojila tri mandata.

Arsić, koji je u izbornoj noći najavljen kao novi predsednik opštine, nije želeo da govori o kadrovskim rešnjima i koje će sve stranke učestvovati u budućoj vlasti.

Lokalni mediji sa juga Srbije navode i da bi u vlasti, uprkos tome što koalicija oko SNS-a sama može da ima ubedljivu većinu, mogla da se nađe i jedna od albanskih političkih stranaka.

Izvor: Tanjug i Koordinaciono telo