Arhiva vesti
                   

KOMPANIJA „M ENTERIJER GRADNjA“ DONIRALA MANASTIRU HILANDAR DVA OBJEKTA U OPŠTINI MEDVEĐA

29. Oktobar 2020.

Medeveđa -  Zahvaljujući kompaniji „M enterijer gradnja“, srpski manastir Hilandar dobio je na poklon dve kuće u opštini Medveđa, koje će u predstojećim mesecima, uz još dva objekta, biti prilagođene za potrebe pravoslavnog kampa prijateljstva za decu, kapaciteta oko 200 ležajeva. Ovi objekti prethodno su bili u vlasništvu srpskih starosedelaca, a nakon otkupa, kompanija ih je prepisala i predala na upravu manastiru.

„Smatram da je ovakav vid pomoći daleko značajniji od pet do deset hiljada eura, koliko te kuće vrede na tržištu. Nadam se da ćemo ovim gestom pokrenuti ljude i druge privrednike da pomognu Hilandaru ili na neki drugi način daju svoj doprinos Srbiji i očuvanju tradicije“, rekao je Marko Ivić, direktor kompanije „M enterijer gradnja“.

Poklonjene kuće, koje su trenutno u lošem stanju, će biti obnovljene i pretvorene u spavaonice prilagođene deci, a zajedno sa još dva objekta činiće kompleks pravoslavnog kampa prijateljstva.

„M enterijer gradnja“ je društveno  odgovorna kompanija koja je i do sada ulagala u pomoć zajednici, što će ostati praksa i predstojećem periodu.

Izvor: Srbija danas i Koordinaciono telo