Arhiva vesti
                   

KOD PREŠEVA ZAPLENjENA STOMATOLOŠKA OPREMA I PREKO 100 KILOGRAMA SLATKIŠA I GRICKALICA

28. Avgust 2020.

Preševo - Na graničnom prelazu Preševo  carinarnici su, u dva odvojena slučaja,  sprečili  pokušaj šverca stomatološke opreme sakrivene ispod ležaja u kabini kamiona, a nekoliko sati kasnije i preko 100 kilograma kikirikija, leblebija, brusnica i čokoladnih bombona u drugom kamionu.

Stomatološka oprema i materijal su otkriveni tokom pregleda kamiona makedonskih tablica, iako je 45-godišnji vozač rekao cariniku da nema ništa da prijavi osim 23 tone lima u koturima koje prevozi kao tovar kamiona.

Međutim, ispod ležaja u kabini je bila sakrivena razna stomatološka oprema i material. U izjavi datoj nakon otkrivanja prekršaja, vozač je naveo da je robu preuzeo u Skoplju i da je trebalo da je preda osobi u Hrvatskoj, saopštavaju iz Uprave carina.

Vozač je kažnjen novčano, a zaplenjena roba je trajno oduzeta.

Nekoliko sati kasnije, u drugom kamionu, otkriveno je i 109 kilograma raznih grickalica i slatkiša. Vozač kamiona je pokušao da sakrije 50 kg pikant kikirikija, 20 kg leblebija, 11 kg sušene brusnice i 28 kg čokaladnih dražeja, navode iz Uprave carina.

Kompletan predmet je predat carinarnici Niš na dalju nadležnost, a neprijavljena roba je privremeno zadržana.

Izvor: Južne vesti i Koordinaciono telo