Arhiva vesti
                   

JUG SRBIJE NE KORISTI PRUŽENU ŠANSU

12. Mart 2018.

Vranje – „Veoma malo privrednih subjekata sa juga Srbije se opredeljuje za sredstva iz programa Fonda za razvoj, koja su namenjena za razvoj preduzetništva i privrede,” izjavio je Goran Jović, direktor Regionalne privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Jović je na susretu sa predstavnicima lokalnih samouprava Pčinjskog okruga u Vranju rekao da je to propuštena prilika za opštine Jablaničkog i Pčinjskog okruga koje spadaju među najnerazvijenije u Srbiji.

 „Na žalost, među 13 opština i jedne gradske opštine (Vranjska Banja), imamo devet devastiranih opština. Tih devet opština bi trebalo najviše da koriste ta podsticajna sredstva koje je odobrila Vlada Srbije,” rekao je Jović.

On je naglasio da će Regionalna privredna komora u budućem periodu akcenat staviti na informisanje privrednika o ovim programima koji nude veoma povoljne kredite.

 “Radi se o kreditima bez kamate na četiri godine, uz grejs period od godinu dana.Ono što je jako bitno, a što mnogi privrednici ne znaju, 25 odsto kredita se u startu otpisuje i to je vrlo povoljan aranžman,” rekao je Jović.

On je najavio i sastanak koji će se 26. marta održati u „Simpu“, na kome će biti predstavljen novi program Fonda za razvoj sa novim ponudama za razvoj preduzetništva i privrede.

Izvor: OK Radio i Koordinaciono telo