Arhiva vesti
                   

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U PROGRAMU PODRŠKE SEKTORIMA PRERAĐIVAČKE INDUSTRIJE (11.04.2019)

11. April 2019.

Sprovođenjem Programa podrške sektorima prerađivačke industrije, Razvojna agencija Srbije unapređuje poslovni ambijent i povećava konkurentnost MMSP u okviru sektora prerađivačke industrije grupisane u četri oblasti i to: industrija mašina i opreme; prehrambena industrija; drvna i industrija nameštaja i industrija gume i plastike kao prvi korak u implementaciji definisanih strateških ciljeva i aktivnosti.

Pravo na učešće i korišćenje bespovratnih sredstava ima MMSP čija je pretežna delatnost proizvodnja ili prerada proizvoda iz sektora prerađivačke industrije grupisane u pomenute 4 oblasti.  

Podnosilac prijave može da podnese jednu prijavu za učešće u Programu u okviru koje može konkurisati za više aktivnosti.

Raspoloživa sredstva se odobravaju pojedinačno Korisnicima, kao sufinansiranje u visini do 40% iznosa opravdanih troškova bez PDV, za svaku projektnu aktivnost.

Maksimalan iznos odobrenih sredstava je 1.000.000,00 dinara.

Ukupan budžet Programa iznosi 50.000.000,00 dinara.

Rok za završetak ugovorenih aktivnosti i realizaciju plaćanja u okviru odobrenog projekta je 12 meseci od dana potpisivanja ugovora sa RAS.

Prijave sa svim pratećim obrascima i dokumentacijom se podnose lično ili preporučenom poštom u ARRA, sa naznakom: Prijava na javni poziv za učešće po Programu podrške sektorima prerađivačke industrije.

Uputstvo za sprovođenje Programa i svi prateći obrasci dostupni su na sajtu RAS: www.ras.gov.rs , a za sve dodatne informacije možete se obratiti RAS elektronskim putem na adresu 4sektora2019@ras.gov.rs

Javni poziv je otvoren do utroška sredstava, a najkasnije do 30.09.2019. godine 

Dodatne informacije o konkursu, kao i svi prateći obrasci i dokumentacija, su dostupni na   

http://ras.gov.rs/javni-poziv-za-ucesce-u-programu-podrske-sektorima-preradivacke-industrije-1

Izvor: Razvojna agencija Srbije i Koordinaciono telo