Arhiva vesti
                   

JAVNI POZIV ZA SREDNjE ŠKOLE NA ZAPADNOM BALKANU (ROK: 15. OKTOBAR 2019)

9. Septembar 2019.

Za sve zainteresovane predstavnike srednjih škola koji imaju ideje za razvoj regionalne saradnje mladih, u EU kutku u Nišu će biti održana prezentacija javnog poziva Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RCYO).

Info sesija se održava u ponedeljak, 9. septembra od 12 sati.

RCYO raspisuje treći javni poziv za dostavljanje predloga projekata za srednje škole, koji je otvoren od 28. avgusta do 15. oktobra 2019. godine. Na konkurs se mogu prijaviti srednje škole sa Zapadnog Balkana sa predlozima projekata u oblastima pomirenja, interkulturalnog dijaloga i učenja i regionalne saradnje mladih, mobilnosti i omladinskih interkulturalnih razmena, aktivnog učešća mladih, kao i stvaranja podsticajnog okruženja za regionalnu saradnju mladih.

Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RCYO) osnovana je 2016. godine od strane vlada Zapadnog Balkana u cilju promocije duha pomirenja i saradnje između mladih u regionu kroz programe omladinskih razmena.

U svrhe predstavljanja ciljeva i uslova konkursa, kao i podrške potencijalnim aplikantima u pripremi projekata i pronalaženju partnera u regionu, RCYO organizuje info sesije širom regiona Zapadnog Balkana. U Srbiji će biti održano ukupno šest info sesija.

Za više informacija o Regionalnoj kancelariji za saradnju mladih posetite njihov zvanični sajt. https://www.rycowb.org/

Kontakt osoba za održavanje info sesije u Nišu je Ivana Antonijević, iz kancelarije RCYO za Srbiju, a za detalje u vezi sa ovom prezentacijom možete se informisati slanjem poruke na adresu: ivana.antonijevic@rycowb.org.

Sve informacije o javnom pozivu možete pronaći na   https://www.rycowb.org/?page_id=6441

Izvor: Građanske inicijative i Koordinaciono telo