Arhiva vesti
                   

JAVNI POZIV ZA PRIMENU PAMETNIH I INOVATIVNIH REŠENjA

4. Decembar 2018.

Privredna komora Srbije je, u okviru Projekta SMART FACTORY HUB, koji se finansira iz Dunavskog transnacionalnog programa DTP, raspisala Javni poziv za primenu pametnih i inovativnih rešenja.

Cilj poziva je poboljšanje efikasnosti proizvodno orijentisanih mikro, malih i srednjih privrednih subjekata kroz uvođenje inovacija u proizvodne procese.  Uslovi koje podnosioci prijava moraju da ispune su:

• Podnosilac prijave može da bude proizvodno orijentisano mikro, malo ili srednje pravno lice.

• Prijavu podnosi domaće pravno lice registrovano u Republici Srbiji, a koje ima uspostavljenu saradnju sa inostranim partnerom od kojeg želi da nabavi “pametno”, inovativno rešenje, novu tehnologiju i sl.

• Inostrani partner sa kojim domaće pravno lice ima uspostavljenu saradnju odnosno od kojeg nabavlja “pametno” rešenje, inovaciju i sl. mora da bude pravno lice osnovano u jednoj od sledećih zemalja: Austriji, Bulgarskoj, Hrvatskoj, Češkoj Republici, Nemačkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Slovačkoj, Sloveniji (ili na području Dunavskog transnacionalnog programa

• Podnosilac prijave ne može biti vlasnik kapitala ili na bilo koji drugi način povezan sa udelom u vlasništvu ili rukovođenjem predloženog privrednog društva iz inostranstva od kojeg nabavlja “pametno” rešenje.

• Podnosilac prijave može da se prijavi na Javni poziv podnoseći samo jednu prijavu. Ukoliko u ime jednog podnosioca pristigne više prijava, razmatra se samo prva primljena prijava, dok se ostale odbacuju.

Tekst poziva, kao i obrasci za prijavu nalaze se na http://www.pks.rs/ONama.aspx?id=1553&p=0&t=14 .

Ponuđači podnose prijavu na engleskom jeziku. Rok za podnošenje prijava je 14. decembar 2018. godine. Tri prijave sa najvećim brojem bodova će biti odabrane za finansiranje.

Sva pitanja u vezi javnog poziva mogu da se upute na projekti@pks.rs

Izvor: Privredna komora Srbije i Koordinaciono telo