Arhiva vesti
                   

HASANI: PDD ĆE UČESTOVATI NA IZBORIMA ZA NACIONALNI SAVET ALBANACA

28. Septembar 2018.

Preševo – Partija za demokratsko delovanje (PDD) čiji je lider Riza Haljimi donela je odluku da učestvije u izborima za nacionalne savete, 4. novembra.

Hasani je rekao da su takvu odluku doneli jer su neke druge partije odlučile da učestvuju na tim izborima.

Hasani koji je mišljenja da bi bilo bolje bojkotovati izbore za NSA, jedini je albanski poslanik u Skupštini Srbije. On je rekao da je među najvažnijim razlozima za bojkot izbora to što se broj članova nacionalnog saveta ali i budžet, određuju kao da u Srbiji živi samo 5.800 Albanaca koliko ih je popisano na poslednjem popisu.

"U drugom mandatu Nacionalni savet Albanaca imaće 15 članova umesto 29 koliko ih je bilo nakon prvih izbora, a broj članova je smanjen zato što su Albanci bojkotovali popis 2011. godine kada je u celoj Srbiji bilo popisano samo 5.800 Albanaca", kazao je Hasani.

Ipak PDD će učestvovati na izborima za NSA.

Do sada je odluku da učestvuju na izborima za Nacionalni savet Albanaca donela samo Alternativa za promene, čiji je lider Šćiprim Arifi i predsednik opštine Preševo, dok se za bojkot izbora za Nacionalni savet Albanaca do sada izjasnila Demokratska partija Albanaca (DPA) čiji je lider Ragmi Mustafa.

Izvor: Beta i Koordinaciono telo