Arhiva vesti
                   

FRANCUZI ZAINTERESOVANI ZA INVESTIRANjE U MEDVEĐI

30. Oktobar 2019.

Medveđa – Francuska kompanija „Veolia“, svetski poznata po modernim sistemima za preradu otpadnih voda i digitalnu kontrolu vodotokova, izrazila je interesovanje za investiranje u projekat regulacije i kontrole kvaliteta vode u Medveđi, sa ciljem da problem vodotokova i prerade otpadnih voda bude trajno rešen, navodi se u saopštenju iz kabineta predsednika opštine Medveđa, posle sastanka i poslovnog ručka u ambasadi Francuske u Beogradu.

 „Predstavnici firme „Veolia“ su izrazili spremnost da u Medveđu investiraju po više modela. Dogovorena je njihova poseta Medveđi i Sijarinskoj Banji kako bi se na terenu sagledao obim i brzina investiranja, čime bi Medveđe trajno rešila problem snabdevanja kvalitetnom vodom bez opasnosti od bilo kakvog zagađenja životne sredine“, navodi se iz kabineta predsednika opštine Medveđa.

U francuskoj amabasadi sastali su se članovi Predsedništva SKGO sa predstavnicima Francusko-srpske privredne komore (CCIFS).

Opštinu Medveđa je u Predsedništvu SKGO predstavljao predsednik opštine, Nebojša Arsić, koji je upoznao novog ambasadora Francuske sa privrednim i prirodnim potencijalima Medveđe. On je posebno istakao prirodne lepote kraja, rudne  potencijale, kao i prednosti Medveđe za investiranje u oblasti poljoprivrede i turizma.

Izvor: Jugmedia i Koordinaciono telo