Arhiva vesti
                   

FOND ZA RAZVOJ ODOBRAVA KREDITE ZA POČETNIKE-PREDUZETNIKE I PRAVNA LICA

30. Mart 2016.

Fond za razvoj Republike Srbije, kao jedan od značajnih partnera u „Godini preduzetništva 2016", od petka 11. marta počinje prijem zahteva po Programu Fonda za šta su ukupno planirana sredstva u iznosu 7,2 milijarde dinara. Krediti će se odobravati za start-ap kredite za početnike-preduzetnike i pravna lica.

Predviđeni rok otplate je do pet godina u okviru koga je grejs period do godinu dana. Fond za razvoj će raditi i na unapređenju poslovanja kroz plasiranje kredita za trajna obrtna sredstva (rok otplate do pet godina u okviru koga je grejs period do 9 meseci), za tekuću likvidnost (rok otplate do 18 meseci u okviru koga je grejs period do tri meseca) i kratkoročne kredite (rok otplate od tri do 12 meseci).

Planirane su i investicije kroz kredite za investiciona ulaganja (rok otplate od 7-10 godina u okviru koga je grejs period do godinu).

Krediti će se odobravati uz najnižu kamatnu stopu od 1,5% uz garanciju banke, na godišnjem nivou, ili tri procenta uz ostala sredstva obezbeđenja.

Sve dodatne informacije, kao i spisak o potrebnoj dokumentaciji za podnošenje zahteva, mogu se naći na sajtu www.fondzarazvoj.gov.rs

Izvor: Fond za razvoj Republike Srbije i Koordinaciono telo