Arhiva vesti
                   

EU I VLADA ŠVAJCARSKA FINANSIRAJU ZAVRŠETAK IZGRADNjE CENTRA ZA DIJALIZU U LEBANU

9. Mart 2017.

Medveđa, Lebane - U Lebanu su počeli radovi na završetku Centra za dijalizu pri Domu zdravlja, koji je od izuzetnog značaja za bubrežne bolesnike ne samo iz ove opštine, već i susednih Medveđe i Bojnika. 

Realizacijom ovog projekata, za koji su Evropska unija i Vlada Švajcarske, preko razvojnog programa Evropski Progres, opredelile pet miliona dinara, a opština Lebane izdvojila još toliko, biće izvedeni svi završni građevinski radovi, kao i električne instalacije, ventilacija i klimatizacija prostorija.

„Naši pacijenti i pacijentkinje neće više morati da putuju u Leskovac na dijalizu jer će im neophodna zdravstvena usluga biti dostupna ovde u Lebanu, a istovremeno ćemo rasteretiti sanitetska vozila koja su neophodna za druge intervencije“, rekao je Vojin Trajković, direktor Doma zdravlja u Lebanu.

Dom zdravlja će, uz podršku Evropske unije i Vlade Švajcarske, dobiti i deo medicinske opreme  za budući Centar za dijalizu, koja uključuje defibrilator, EKG aparat, monitor za pacijente, osam ležajeva i jedan suvi sterilizator, dok će dva lekara i osam medicinskih sestara proći potrebne obuke.

Kako je predviđeno, radovi bi trebalo da budu završeni u roku od tri meseca, a izvođač radova je lebanska građevinska firma „Invest Produkt” koja je izabrana u postupku javne nabavke.

Izvor: Jugmedija i Koordinaciono telo