Arhiva vesti
                   

DONACIJA NEMAČKE „HUMEDIKE“ BUJANOVAČKOM DOMU ZDRAVLjA

15. Decembar 2016.

Bujanovac – Služba hitne pomoći Doma zdravlja u Bujanovcu od juče je bogatija za važnu  opremu za urgentno lečenje pacijenata. G-đa Karin, predstavnica nemačke humanitarne organizacije „Humedika“, koja je koordinatorka između ove organizacije i Ministarstva zdravlja Republike Srbije, uručila je pomenutoj službi pokretni automatski defibrilator koji se koristi kod akutnog zastoja srca, komplet za reanimaciju, bocu za kiseonik, 65 maski za kiseonik, 12 kompleta za imobilizaciju kompleksnih povreda i invalidska kolica.  Ukupna vrednost donirane opreme iznosi više od 3.000 evra.

Saradnja sa nemačkom humanitarnom organizacijom „Humedika“ počela je u Prihvatnom centru za migrante u Preševu, gde se nalazila medicinska ekipa iz Bujanovca.

„Tada smo razgovarali o uslovima u kojima radimo i onome što nam nedostaje. Jučerašnjom donacijom je nemačka humanitarna organizacija potvrdila da ceni naš doprinos pružanju pomoći migrantima od početka izbegličke krize, kada smo bili prisutni u Miratovcu i Preševu, a sada i  u novootvorenom Prihvatnom centru u Bujanovcu. Naravno, Lela Jovanović. direktorka Doma zdravlja u Bujanovcu, bila je upoznata sa inicijativom, kao i sa svim obavljenim razgovorima“, rekao je Saša Arsić, glavni tehničar u Službi hitne pomoći Doma zdravlja u Bujanovcu.  

Služba hitne pomoći zbrinjava pacijente iz Bujanovca i okolnih sela, a dnevno obavi oko 80 pregleda. Raspolaže sa pet vozila, devet lekara i 12 medicinskig sestara i tehničara.

Izvor: Bu Pres, RTS i Koordinaciono telo