Arhiva vesti
                   

CRVENI KRST BUJANOVAC POČEO JE DA DELI PAKETE POMOĆI NAJUGROŽENIJIMA

21. Februar 2024.

 

Danas je počela podela porodičnih paketa hrane, higijene i brašna za 1.170 materijalno najugroženijih domaćinstava u opštini Bujanovac, rečeno je našem portalu u Crvenom krstu Bujanovac, koji je nadležan za distribucije pomoći.

Pakete dobijaju socijalno ugrožene porodice iz udaljenih seoskih domaćinstava, staračka jednoroditeljska domaćinstva, porodice na ivici ostvarivanja prava iz socijalne zaštite, bez stalnih primanja, korisnici novčane socijalne pomoći, porodice sa više dece, kao i one sa invaliditetom. osoba.

Spiskove porodica kojima je potrebna pomoć dostavili su predstavnici mesnih zajednica na teritoriji opštine Bujanovac.

Na osnovu dostavljenih spiskova, danas je počela podela porodičnih paketa hrane, higijene i brašna po već ustaljenoj dinamici, odnosno u naseljima Brnjare, Buštranje, Rusce, Jablanica i Vogance, navode iz CK.

Podela porodičnih paketa trajaće do 20.03.2024.

Vlada Republike Srbije je, na inicijativu Crvenog krsta Srbije, a preko Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, i u 2023. godini opredelila sredstva za nabavku paketa pomoći u programu pomoći naj ugroženi stanovnici gradova i opština II, III i IV grupe razvoja.