Arhiva vesti
                   

BUJANOVAČKI SREDNjOŠKOLCI OBELEŽILI DAN MIRA U GRADSKOM PARKU

22. Septembar 2023.

Učenici srednjih škola „Sveti Sava“ i „Sezai Suroi“ iz Bujanovca obeležili su Međunarodni dan mira, 21. septembar, razmenom simboličnih poruka u gradskom parku.

Obučeni u bele majice koje simbolišu mir ispisali su poruke, svako na svom jeziku, i pročitali ih pred svima, želeći da na taj način pokažu koliko je mir važan u svetu, a posebno u multietničkoj sredini kakva je naša.

-Ovaj dan je mnogo bitan za našu opštinu, jer u njoj žive ljudi tri nacionalnosti, a svako od njih želi mir – kaže za Bujanovačke pedagogica SŠ „Sezai Suroi“  Arta Hasani.

Mentor učeničkog parlamenta SŠ „Sveti Sava“ Aleksandra Bojković kaže da su članovi učeničkog parlamenta srednjih škola zajedno organizovali obeležavanje Međunarodnog dana mira.

-Učenici su međusobno razmenili poruke koje su ispisali na hamerima i poslali celom svetu poruku da živimo u miru i da ne dopustimo da nam nemir ruši osmeh, ljubav i sreću. Mi ovaj dan obeležavamo svake godine i ova akcija je podržana od strane Koordinacionog tela, Grupe 484 i dečije Pestaloci fondacije – kaže za Bujanovačke Bojkovićeva i dodaje da su joj u organizaciji pomogle kolege Milena Petković i Bojan Ilić.

Beba Dimitrijević, učenica trećeg razreda SŠ „Sveti Sava“ pročitala nam je poruke koje su razmenili sa drugarima.

Ne mirite se sa nemirom u svetu…Vodite ljubav, a ne rat…Ne postoji put do mira, mir je put…U miru je sve lakše… su poruke koje smo danas napisali i želimo da ih svi čuju – kaže Beba.

Izvor: bujanovacke.co.rs  
https://shorturl.at/wJMVY