Arhiva vesti
                   

BUJANOVAČKI OMLADINSKI KOŠARKAŠKI KLUB „PLAY 017“ OSNIVA KOŠARKAŠKU AKADEMIJU

30. Januar 2017.

Bujanovac – „Za budućnost košarke u Bujanovcu ne treba brinuti. Ona je izvesna i svetla, šta god drugi mislili. Ukoliko od lokalne samouprave i ubuduće budemo dobijali finansijsku podršku, klub će izrasti u svojevrsni centar za razvoj košarkaških talenata na jugu Srbije,“ rekao je Nenad Stajić, osnivač i trener bujanovačkog košarkaškoh kluba PLAY 017, najavivši osnivanje košarkaške akademije u Bujanovcu.

 „OKK PLAY 017 je po mnogo čemu jedinstven sportski kolektiv na ovim prostorima, sa preko 200 članova čije ekipe postižu vrhunske rezultate. Klub trenutno ima osam selekcija: mini basket-dečaci, mini basket-devojčice, mlađe pionirke, mlađi pioniri, pionirke, pioniri, kadetkinje i kadeti“, kaže Stajić.

Ono čime se Stajić posebno ponosi je činjenica da klub poštuje najviše standarde u sportskom, obrazovnom, vaspitnom i duhovnom radu sa decom.

„Mi i dalje želimo da budemo sredina za primer uspešnog multietničkog funkcionisanja, klub u kome će svi njegovi članovi uživati ista prava, bez obzira na sve predrasuda, na nacionalnu ili versku pripadnost. Od roditelja dece, prijatelja košarke iz Bujanovca i sa juga Srbije, od lokalne samouprave i svih ljudi dobre volje očekujemo samo malo više razumevanja, koje će pomoći da Bujanovac i ovaj kraj dobiju regionalnu multietničku košarkašku akademiju. Ta institucija će sutra, po našoj zamisli, od dobrih dečaka i devojčica, bili oni Srbi, Albanci ili Romi, pravoslavci, bošnjaci ili katolici, uspešno stvarati vrhunske ljudske i sportske veličine,“rekao je Stajić.

Izvor: Vranjske. Bujanovačke i Koordinaciono telo