Arhiva vesti
                   

BUJANOVAČKI DOM ZDRAVLjA DOBIO NOVI RENDGEN APARAT

30. Juli 2020.

Bujanovac - Zbog čestih kvarova rendgen aparata u bujanovačkom Domu zdravlja, što umnogome otežava ionako tešku borbu lekara protiv korona virusa, ova zdravstvena ustanova je od Ministarstva zdravlja i republičkog Kriznog štaba dobila nov rendgen.

„Naš aparat je toliko star i sve češće je van funkcije što je neprihvatljivo u trenutnoj  situaciji sa kovidom-19. Obratili smo se Kriznom štabu sa zahtevom za urgentnu pomoć i pozitivan odgovor je usledio odmah. Danas dobijamo nov rendgen. Zahvaljujem se u ime naših zdravstvenih radnika Vladi Srbije, ministarstvu, Kriznom štabu i Fondu na munjevitoj reakciji i brizi za sve nas“, rekla je direktorka Doma zdravlja dr Lela Jovanović.

Novi aparat će biti instaliran u narednim danima.

Direktorka je naglasila da je za većinu pacijenata koji se sa simptomima kovida-19 javljaju u specijalnu ambulantu snimanje pluća neophodno.

„Na žalost, kod većine se dijagnostifikuje i zapaljenje pluća. Nikada nismo bili u ovakvoj situaciji, sa ovolikim brojem pacijenata sa nalazom na plućima“,  rekla je dr Jovanović.

Dok se u kovid ambulantu svakim danom javlja sve više građana, sa prosekom koji premašuje 90 pacijenata dnevno, direktorka najavljuje da će ambulanta najverovatnije početi i sa trosmenskim radom.

Po podacima Doma zdravlja, u Bujanovcu su od početka epidemije koronom zaražene 122 osobe.

U poslednja četiri dana hospitalizovano je 13 ljudi.

Izvor: Bujanovačke i Koordinaciono telo