Arhiva vesti
                   

BELjULjI IZ TIRANE : OTVORENI BALKAN VELIKA ŠANSA I ZA NAŠ REGION

21. Decembar 2021.

Bujanovac – Beograd - Među učesnicima samita Otvoreni Balkan, koji se  održava u Tirani, je i Bujanovčanin Nedžat Beljulji, kao gost kabineta domaćina skupa, premijera Albanije, Edija Rame.

„Svaka nezavisna država kojoj je prioritet ekonomski razvoj, sama bira put kojim će ići jer od ekonomije se živi a o politici se samo priča. Open Balkan je otvoren i za druge da se pridruže”,poručuje Beljulji iz Tirane.

O tome kako će sporazumi koji budu dogovoreni u Tirani između Edija Rame, premijera Severne Makedonije, Zorana Zaeva i predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, uticati na lokalnu ekonomiju, Beljulji kaže da se otvaraju mogućnosti za bolju i slobodnu saradnju,protok ljudi,roba,usluga i kapitala.

“Oni dolaze kod nas, ali ćemo i mi delovati na tržišta Albanije i Severne Makedonije jer se od januara 2022. uklanjaju brojne birokratske prepreke i neće biti administracije i papirologije”, rekao je on.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je da su sporazumi koji će biti potpisani u Tirani, nukleus nečega što će stvoriti da ovaj deo Evrope bude suštinski bez granica, i mnogo pre nego što smo mislili. Napominje da je „Otvoreni Balkan“ velika ideja koja će snažiti i pokazivati snagu.

Izvor: Bujanovačke, Koordinaciono telo