Arhiva vesti
                   

24.9.2010. godine

24. Septembar 2010.

Privredna delegacija iz Turske obišla Vranje i Pčinjski okrug

Vranje - Privrednici iz Turske zainteresovani su za investiranje na jugu Srbije, rečeno tokom posete turske privredne delagacije Vranju. Delegacija Turske, koju je predvodio potpredsednik Industrijske komore Istanbula Fikret Tanriverdi, razgovarala je sa privrednicima sa juga Srbije. Gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčić predstavio je turskim biznismenima privredne potencijale Vranja i pozvao ih da ulažu u Pčinjski okrug.

„Vranje je jedan od gradova u Srbiji koji je dobio sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju, otvoreni smo za strana ulaganja sa bilo koje strane da dolaze, ukoliko ona znače otvaranje novih radnih mesta i bolji život građana“, rekao je Stojčić. On je istakao da grad Vranje ima tradiciju u tekstilnoj i industriji obuće.

Potpredsednik Industrijske komore Istanbula Fikret Tanriverdi je naveo da „poseta delegacije Industrijske komore Istanbula, u kojoj se našao po jedan predstavnik iz svake grane industrije, ima za cilj da zajedničku saradnju podigne na viši nivo“. „Došli smo da se upoznamo sa vama i da što pre zajednički počnemo da radimo, a vidim da u Vranju za to postoji plodno tle“, rekao je Tanriverdi.

Posetu delegacije Industrijske komore, u kojoj se našao 21 privrednik iz Istanbula, organizovala je regionalna Privredna komora Leskovac, a turski privrednici su pre Vranja posetili i Leskovac gde su sa lokalnim privrednicima razgovarali o međusobnoj saradnji.

homescontents