Arhiva vesti
                   

19.7.2010.

19. Juli 2010.

EU POMAŽE JUG SRBIJE

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer potpisaće danas u Vranju ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za sprovođenje programa "Evropsko partnerstvo sa opštinama - Progres". Cilj programa je da u naredne tri godine bude podržan razvoj 25 opština južne i jugozapadne Srbije. „Progres“ je zajednički program EU i vlada Švajcarske i Srbije, kaže se u saopštenju  kabineta potpredsednika Đelića.

Za realizaciju rograma EU će izdvojiti 13,5 miliona evra, vlada Švajcarske 2,5 miliona, a Vlada Srbije učestvuje sa 1,5 miliona evra.

Pre ceremonije potpisivanja, gostima će se obratiti potpredsednik Đelić i ambasador Dežer, kao i direktorka Švajcarske agencije za razvoj i saradnju Beatris Majer i menadžer „Progresa“ Grem Tindal.

Posle potpisivanja ugovora, učesnici skupa obićiće Bujanovac, gde će se sastati sa potpredsednikom Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Simom Gazikalovićem i razgovarati o saradnji u okviru programa „Progres“, ali i o unapređenju ukupne saranje Delegacije Evropske Unije i Vlade Švajcarske sa Koordinacionim telom.