Arhiva vesti
                   

15.1.2010. godine

15. Januar 2010.

Japan je tokom proteklih dvadesetak godina bio jedan od najvećih i najdiskretnijih donatora na našim prostorima. Samo u poslednjoj deceniji od ove zemlje Srbija je dobila 198,4 miliona evra.
Vlada Japana u Republici Srbiji trenutno realizuje nekoliko projekata zaštite životne sredine, uključujući i projekat čišćenja Bujanovca.

Ambasador Japana u Srbiji, gospodin Tošio Cunozaki, izjavio je da je Vlada Japana  obezbedila sredstva za nabavku opreme potrebne za čišćenje Bujanovca.  Projekat realizuje japanska nevladina organizacija „Centar za sprečavanje sukoba“.

„Tamo možete da vidite kako se deca srpske i albanske nacionalnosti trude da postignu zajednički cilj, a to je čista životna sredina. Bilo mi je veoma drago što su, kada sam posetio Bujanovac, ta deca zajedno pevala japanske pesme, kao i pesmu Bujanovca, koju je komponovao rukovodilac tog projekta gospodin Hiroši Macumoto. Zbog posebnog načina na koji gospodin Macumoto vodi ovaj projekat, realizacija je vrlo uspešna“, rekao je ambasador  Cunozaki.