Arhiva vesti
                   
6. Decembar 2019.

MALI GRANTOVI ZA UNAPREĐENjE PRISTUPA IZBEGLICA I RASELjENIH LICA ZAPOŠLjAVANjU (ROK: 22. DECEMBAR 2019)

Centar za regionalizam je raspisao konkurs za dodelu malih grantova u okviru projekta “POMOĆ“ – Doprinos pristupu izbeglica i raseljenih lica pravima i mogućnostima zapošljavanja”, koji finansira Evropska Komisija, a realizuju članice Igmanske inicijative.

6. Decembar 2019.

PUŠTENA U RAD DOMAĆA APLIKACIJA ZA RAČUNOVOĐE

Besplatna aplikacija za mobilne telefone Biznis INFO, namenjena korisnicima u oblasti finansija i računovodstva, je počela sa radom, a razvijena je u partnerstvu sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD).

5. Decembar 2019.

POZIV ZA UČEŠĆE NA OBUCI ZA PRAĆENjE REFORME PRAVOSUĐA (ROK: 8. DECEMBAR 2019. GODINE)

Fondacija za otvoreno društvo, Srbija i Odbor za ljudska prava Niš su raspisali javni poziv za Obuku za praćenje reforme pravosuđa.

5. Decembar 2019.

OBUKA U OBLASTI RODNO ODGOVORNOG BUDžETIRANjA (ROK: 15. JANUAR 2020. GODINE)

The Gender Budget Watchdog Network (GBWN) je objavio poziv organizacijama civilnog društva da se prijave za osnovne i napredne obuke u oblasti rodno odgovornog budžetiranja, koje će biti organizovane u okviru The Gender Budget Watchdog Network (GBWN) projekta.

4. Decembar 2019.

SLUŽBA KOORDINACIONOG TELA NA KONKURSU DODELILA 300 STIPENDIJA SREDNjOŠKOLCIMA

Služba Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa dodelila je stipendije za učenike srednjih škola iz tri opštine koji pohađaju nastavu na području Preševa, Bujanovca, Medveđe, Leskovca, Lebana i Vranja.

4. Decembar 2019.

IZ PROJEKTA „NORVEŠKA ZA VAS" ZA REKONSTRUKCIJU PUMPNE STANICE U PREŠEVU 167.000 EUR

Preševo - Rekonstrukcija pumpne stanice „Žujince” u Preševu, koji Norveška finansira sa 167.000 evra kroz projekat „Norveška za vas - Srbija”, doprineće stabilnijem vodosnabdevanju za 13.000 korisnika u ovoj opštini na jugu Srbije.

4. Decembar 2019.

PREDSTAVLjANjE PROJEKTA ACT NAMENjNOG PODRŠCI LOKALNIH OCD

Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative pozivaju zainteresovane organizacije civilnog društva da prisustvuju predstavljanju projekta ACT, 17. decembra 2019. godine od 10.30 do 15 časova u Kući aktivizma (Dobračina 55, Beograd).

4. Decembar 2019.

POVLASTICE ZA ENERGETSKI UGROŽENE GRAĐANE

Republika Srbija je u budžetu za iduću godinu izdvojila za energetski ugrožene građane više nego prošle – milijadu i 560 miliona dinara. Građanima nije lako da ispune sve kriterijume za sticanje tog statusa, a glavna prepreka je i dalje nedovoljna informisanost, za što su odgovorne lokalne samouprave.

3. Decembar 2019.

JAVNA RASPRAVA O PREDLOGU NACIONALNOG AKCIONOG PLANA ZAPOŠLjAVANjA ZA 2020. GODINU

U postupku pripreme Predloga nacionalnog akcionog plana zapošljavanja za 2020. godinu, kojim se uređuje oblast aktivne politike zapošljavanja, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja sprovodi javnu raspravu o Predlogu nacionalnog akcionog plana zapošljavanja za 2020. godinu.

3. Decembar 2019.

NACIONALNI SOS BROJ ZA ŽENE SA ISKUSTVOM NASILjA JE 0800-222-033

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je prisustvovao svečanom pokretanju šestog nacionalnog SOS broja za žene sa iskustvom nasilja. 

  Следећа страна»