Arhiva vesti
                   
13. Oktobar 2022.

ŽENE NA JUGU SRBIJE JE SRAMOTA DA PRIJAVE NASILjE

Bujanovac – Beograd -  U prvih devet meseci ove godine bujanovački Centar za socijalni rad evidentirao je 25, dok je u prošloj godini ukupno prijavljeno 37 slučajeva nasilja u porodici, podaci su ove ustanove. Dobra vest je da će žrtvama nasilja u Bujanovcu uskoro biti od pomoći organizacija Iskra iz Novog Sada koju zastupa Bujanovčanka Milica Stošić.

13. Oktobar 2022.

BUJANOVČANKA MARIJA U FILMU O TESLINOM IZUMU

Bujanovac – Beograd -  Bujanovčanka Marija Backić, dugogodišnja glumica Bujanovačkog amaterskog pozorišta (BAP), igraće u filmu „Putnik“ produkcije „Feniks film“ iz Prijepolja. U toku je završna faza snimanja, a film će pred bujanovačkom publikom biti prikazan sledeće godine.

12. Oktobar 2022.

NOVAC ZA ENERGETSKU EFIKASNOST DOBIĆE 74 DOMAĆINSTVA U OPŠTINI BUJANOVAC

Bujanovac – Beograd -  Novac iz budžeta za poboljšanje energetske efikasnosti (zamena stolarije, izolacija, ugradnja kotlova, solarnih panela)   dobiće 74 građana opštine Bujanovac.

12. Oktobar 2022.

REKONSTRUKCIJA ŠKOLE „SVETI SAVA“: OPŠTINA ČEKA ODOBRENjE

Bujanovac – Beograd -  Za početak rekonstrukcije Srednje škole “Sveti Sava” u Bujanovcu čeka se zeleno svetlo iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima koja sada treba da odobri konkursnu dokumentaciju za građevinske radove, potvrđeno je našem portalu u Opštini.

11. Oktobar 2022.

NA EKONOMSKOM FAKULTETU U BUJANOVCU DOČEKANA 12. GENERACIJA STUDENATA

Bujanovac – Beograd - Dvanaesta generacija studenata subotičkog Ekonomskog fakulteta na odeljenju u Bujanovcu započela je studiranje na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

10. Oktobar 2022.

KUD „KOLO“ SA GOSTIMA PROSLAVILO 90. ROĐENDAN

Bujanovac – Beograd -  Velikim koncertom u Sportskoj hali “Mladost” u Bujanovcu, Kulturno-umetničko društvo “Kolo”, najstarije folklorno udruženje u opštini Bujanovac, obeležilo je sa svojim gostima  90 godina postojanja i rada.

10. Oktobar 2022.

OSLARE DOBIJA SPORTSKI TEREN

Bujanovac – Beograd - Kompletno opremljen sportski teren biće na raspolaganju đacima i svim meštanima sela Oslare kod Bujanovca za desetak dana. Izgradnju i opremanje terena finansiralo je Ministarstvo omlasine i sporta, na zahtev Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Levosoju.

10. Oktobar 2022.

ROMKINjE TRAŽE OTVARANjE SOS LINIJE ZA ŽRTVE NASILjA U BUJANOVCU

Bujanovac – Beograd - Udruženje Romkinja Bujanovac pokreće peticiju za otvaranje SOS telefonske linije na albanskom, romskom i srpskom jeziku za pružanje pomoći i podrške žrtvama nasilja u Bujanovcu.

7. Oktobar 2022.

HPV VAKCINU PRIMILO 13 DETETA U BUJANOVCU

Bujanovac – Beograd -  U Domu zdravlja u Bujanovcu od juna meseca dato je samo 13 doza vakcina protiv humanog papiloma virusa (HPV), kažu nadležni u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

7. Oktobar 2022.

POČELI RADOVI I U PETRA DRAPŠINA

Bujanovac – Beograd -  Rekonstrukcija ulice Petra Drapšina u centru Bujanovca počela je u sredu, mesec dana od potpisivanja ugovora o izvođenju radova. Rok za završetak je 60 dana.

«Претходна страна   Следећа страна»