Arhiva vesti
                   
6. Mart 2017.

U MEDVEĐI POČELA OBUKA ZA GERONTODOMAĆICE

Medveđa - Na teritoriji opštine Medveđa počela je obuka za gerontodomaćice koju realizuje Kancelarija za smanjenje siromaštva Republike Srbije. Udruženje građana „Elan” iz Medveđe, uz partnersku podršku lokalne samouprave, apliciralo je projektom „Podrška inovativnom mehanizmu radnog angazovanja Roma i drugih kategorija socijalno ugroženog stanovništva.”

3. Mart 2017.

PUŠTENA U SAOBRAĆAJ OBNOVLjENA PRUGA VRANjSKA BANjA-RISTOVAC

Vranje - Rekonstruisana pruga Vranjska Banja-Ristovac na železničkom Koridoru 10, duga 17,7 kilometara, otvorena je juče u prisustvu premijera Aleksandra Vučića, a na toj deonici vozovi će, umesto dosadašnjih 50, moći da idu i do 120 kilometara na sat.

3. Mart 2017.

U PREŠEVU OBUKA ZA REAGOVANjE U KRIZNIM SITUACIJAMA

Preševo - Fondacija „Ana i Vlada Divac" i USAID, Američka razvojna agencija, organizuju u opštini Preševo trening za reagovanje u kriznim situacijama. Trening je namenjen članovima opštinskog Štaba za vanredne situacije i poverenicima civilne zaštite.

3. Mart 2017.

ČLANOVI UDRUŽENjA „SRCE ZA DECU“ NA SASTANKU SA PREDSEDNIKOM OPŠTINE

Medveđa - Članovi udruženja roditelja dece ometene u razvoju iz Medveđe „Srce za decu“, sastatali su se sa predstavnicima lokalne samouprave i tom prilikom tražili jednu prostoriju za boravak njihove dece u Medveđi.

2. Mart 2017.

NAKON 70 GODINA PREDSEDNIK ALBANIJE U POSETI JUGU SRBIJE

Bujanovac, Preševo - Poseta predsednika Albanije Srbiji biće prva od 1948. godine, kada je našu zemlju posetio tadašnji predsednik Albanije Enver Hodža. Sadašnji albanski lider Bujar Nišani dolazi u posetu 7. marta, kada će se sastati sa lokalnim albanskim zvaničnicima u Bujanovcu i Preševu.

2. Mart 2017.

RASPISAN KONKURS ZA STUDENTSKE RADOVE O EVROPSKOJ UNIJI

Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije raspisala je konkurs za tri najbolja studentska rada u oblasti evropske integracije i procesa pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji, kako bi podstakla mlade akademske građane da se uključe u argumentovanu debatu u vezi sa članstvom naše zemlje u Evropskoj uniji.

1. Mart 2017.

ANA BRNABIĆ: DO KRAJA MARTA ODLUKA O MAKSIMALNOM BROJU ZAPOSLENIH

Beograd - Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić najavila je da će do kraja marta biti doneta nova odluka o maksimalnom broju zaposlenih u lokalnim samoupravama za 2017. godinu i da je najaveća promena u odnosu na prethodne ta što se  u smanjivanje neće ići linearno, a omogućiće se novo zapošljavanje.

1. Mart 2017.

PROBNO PISA TESTIRANjE POČEĆE U SRBIJI TREĆEG APRILA

Beograd - Probno PISA testiranje počeće u Srbiji već trećeg aprila, a učenici će prvi put morati da pokažu i koliko su finansijski pismeni.

1. Mart 2017.

KONKURS EVROPSKE KOMISIJE ZA NAJBOLjU IDEJU U OBLASTI PREDUZETNIŠTVA

Evropska komisija i ove godine nagrađuje najbolje, najoriginalnije i najkreativnije projekte, inicijative i programe na polju razvoja preduzetništva kroz Takmičenje za najbolju ideju u oblasti promocije preduzetništva – The European Enterprise Promotion Awards (EEPA).

«Претходна страна