Arhiva vesti
                   
13. Decembar 2016.

VEČE USMENE TRADICIJE U MEDVEĐI

Medveđa - U petak, 23. decembar 2016. godine u 18 časova, Turistička organizacija opštine Medveđa organizuje „Veče usmene tradicije opštine Medveđa”.

13. Decembar 2016.

KOMISIJA UTVRDILA DA SE DECI I TRUDNICAMA U VELIKOM TRNOVCU PRUŽAJU ZDRAVSTVENE USLUGE I BEZ OVERENIH KNjIŽICA

Bujanovac - Deci i trudnicama u Velikom Trnovcu se pružaju zdravstvene usluge i sa neoverenim njižicama. Ne postoji nikakav nalog, ni usmeni ni pismeni, za obustavu ovakve prakse.

12. Decembar 2016.

OD DANAS POČINjE NAPLATA PUTARINE KOD PREŠEVA

Preševo – „Putevi Srbije“ su najavili da će od 12. decembra u podne početi da se naplaćuje putarina na deonici autoputa od Levosoja kod Bujanovca do granice sa Makedonijom, u dužini od 22 kilometra.

12. Decembar 2016.

IMPLEMENTACIJA PROJEKTA „ORKESTRI I HOROVI NADE” I U BUJANOVCU

Bujanovac – Osnovna škola „Branko Radičević“ iz Bujanovca uskoro bi trebalo da bude obuhvaćena projektom „Orkestri i horovi nade“. U tom cilju, rukovodstvo ove škole, sa oko 1.300 učenika, već je obavilo sve neophodne aktivnosti.

12. Decembar 2016.

DR LELA JOVANOVIĆ: U PITANjU SU DEZINFORMACIJE

Bujanovac – „Nismo obustavili lečenje dece čije zdravstvene knjižice nisu overene. To su čiste dezinsformacije. Sva deca i trudnice moraju da se leče, i oni sa neoverenim knjižicama,” izjavila je Lela Jovanović, direktorka Doma zdravlja u Bujanovcu.

9. Decembar 2016.

RADNICI BUJANOVAČKE DIREKCIJE ZA IZGRADNjU PRELAZE U KOMUNALAC I U OPŠTINU

Bujanovac - U Bujanovcu je odlukom odbornika lokalnog parlamenta ugašeno Javno preduzeće Direkcija za izgradnju, a svi zaposleni će biti raspoređeni na druga radna mesta.

9. Decembar 2016.

OTVARA SE NARODNA KUHINjA U PREŠEVU

Preševo - Iz preševskog Crvenog krsta najavljuju da će narodna kuhinja u toj opštini  početi sa radom naredne godine. Prema rečima Ahmeta Alimija, sekretara Crvenog krsta u Preševu, u narodnoj kuhinji će se pripremati hrana za 400 najsiromašnijih sa teritorije ove opštine.

9. Decembar 2016.

KONKURS ZA NAGRADU „ŽANA BORISAVLjEVIĆ 2016” (ROK 31.1.2017)

Beograd - Fondacija „Uhvati život“ raspisala je konkurs za nagradu „Žana Borisavljević 2016“ za doprinos razvoju obrazovanog društva u kojem se neguju ljudske vrednosti.

8. Decembar 2016.

FK „RADNIČKI“ U MEDVEĐI POVODOM 90 GODINA POSTOJANjA FK „JABLANICA“

Medveđa - Fudbalski klub „Jablanica“ iz Medveđe danas proslavlja 90 godina postojanja. U čast ovog jubuleja, u 13 sati će se odigrati revijalna fudbalska utakmica između ekipa FK „Jablanica“ i FK „Radnički“ iz Niša.

8. Decembar 2016.

EDUKATIVNE RADIONICE U OKVIRU PROJEKTA „PREVENTIVNO DELOVANjE U CILjU SPREČAVANjA PRERANIH BRAKOVA KOD ROMA U JABLANIČKOM OKRUGU“

Leskovac - U okviru projekta „Preventivno delovanje u cilju sprečavanja preranih brakova kod Roma u Jablaničkom okrugu“, nevladina organizacija „ROSA“ (Romska obnova, saradnja i alternative) je organovala prvu edukativnu radionici koja je održana u prostorijama OŠ „Svetozar Marković“ u Leskovcu. Radionica je namenjena za 20 romskih učenika viših razreda ove škole, kao i roditelje čija deca pohađaju ovu školu.

«Претходна страна   Следећа страна»