Arhiva vesti
                   
13. Oktobar 2011.

UKLONjENO 57 BOMBI

PREŠEVO - Sa tri lokacije u opštini Preševo od 29. aprila ove godine uklonjeno je 57 neeksplodiranih kasetnih bombi, koje su uništene na licu mesta, izjavio je regionalni direktor ‘’Norveške narodne pomoći za jugoistočnu Evropu’’ Emil Jeremić.

12. Oktobar 2011.

KAKVA JE BEZBEDNOST GRADOVA NA JUGU SRBIJE

PREDEJANE - Analiza stanja lokalne bezbednosti u trinaest opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga pokazala je da stanovnici juga Srbije najviše strahuju zbog bolesti zavisnosti i zahtevaju rešavanje ovog problema , ali su im  izuzetno važni i podizanje nivoa bezbednosti u saobraćaju, smanjenje nasilja i bolja zoo higijena.  Koordinator projekta „Bezbedniji gradovi“, Svetislav Paunović, rekao je da će svi ovi zaključci biti izneti na nacionalnoj konferenciji  krajem oktobra u Beogradu.

12. Oktobar 2011.

POPIS NA JUGU SRBIJE - MANjE SRBA

Preševo/Bujanovac - Prvi podaci sa popisa stanovništva na jugu Srbije pokazuju da u odnosu na prethodni popis iz 2002. godine danas tamo živi mnogo manje Srba, naročito na teritoriji opštine Preševo.

10. Oktobar 2011.

OGLAS KONKURSA ZA SLUŽBENIKA ZA JAVNE NABAVKE - 10.10.2011

Služba Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa na osnovu člana 54. stav 1. Zakona o državnim službenicima („Službeni glasnik Republike Srbije“ br. 79/05, 81/05-ispravka, 83/05-ispravka, 64/07, 67/07-ispravka, 116/08 i 104/09), člana 17. stav 1, člana 18., člana 19. stav 1. i člana 20. st.1. i 2. Uredbe o sprovođenju internog i javnog konkursa za popunjavanje radnih mesta u državnim organima( „Službeni glasnik Republike Srbije“ br. 41/07 i 109/09-izmene i dopune), oglašava javni konkurs za popunjavanje izvršilačkog radnog mesta.

10. Oktobar 2011.

ZA OSAM DANA POPISANO ŠEST MILIONA STANOVNIKA

Za osam dana popisa stanovništva i imovine u Srbiji evidentirano je oko šest miliona građana, rekla je juče šef odseka za popis stanovništva u Republičkom zavodu za statistiku Ljiljana Đorđević. Prema njenim rečima, popis je ušao u rutinu i obavlja se bez problema na celoj teritoriji Srbije. 

7. Oktobar 2011.

PACIJENTU IZ PREŠEVA USPEŠNO PRIŠIVENA ŠAKA U KLINIČKOM CENTRU NIŠ

NIŠ - Tim lekara niškog kliničkog centra Niš uspešno je izveo replantaciju šake pacijentu iz Preševa koji je povređen prilikom rada na presi. Pacijent Ešref Demiri (30) iz Preševa kao hitan slučaj primljen je u nedelju po podne iz vranjske bolnice.

7. Oktobar 2011.

POČINjE SANACIJA DEPONIJE KOJA UGROŽAVA IZVORE VODE

BUJANOVAC - Ministarstvo za zaštitu životne sredine Republike Srbije uplatilo je na račun opštine Bujanovac prvu ratu, od 8,5 miliona dinara za sanaciju deponije kod sela Rakovac, izjavio je predsednik Mesne zajednice Rakovac Ljubiša Stošić.

6. Oktobar 2011.

POLICAJAC SPASAO ŽIVOT DVOGODIŠNjOJ DEVOJČICI

Medveđa – Policajac iz Medveđe Agron Kosumi spasao je dvogodišnju devojčicu iz te varoši, tako što joj je pružio veštačko disanje i obavio masažu srca pošto je devojčica progutala opasnu količinu jednog leka. U dopisu sa izrazima zahvalnosti koji je policiji poslala porodica devojčice, navodi se da se devojčica gušila posle veće količine popijenih kapsula leka.

5. Oktobar 2011.

Konkurs za Program stažiranja za mlade – pripadnike manjina u državnim institucijama u Srbiji

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu Republike Srbije i Misija OEBS-a u Republici Srbiji pozivaju pripadnike albanske, bošnjačke i romske nacionalne manjine da se prijave na konkurs za Program stažiranja za mlade – pripadnike manjina u državnim institucijama u Srbiji. Oglas na srpskom jeziku Preuzmi dokument ( doc format ) Oglas na romskom jeziku Preuzmi dokument ( doc format ) Prijavni formular Preuzmi dokument ( doc format )

«Претходна страна