Arhiva vesti
                   

DODATNA ZDRAVSTVENA ZAŠTITA ZA 861 STANOVNIKA MEDVEĐE

10. Februar 2010.

Dom zdravlja Medveđa je u septembru 2009. godine konkurisao kod Koordinacionog tela za finansiranje projekta „Zdravstvena pomoć i nega lica sa posebnim potrebama i posebno osetljivih grupa stanovništva“ u okviru Programa o rasporedu i korišćenju sredstava za programe ostvarivanja i unapređenja socijalnih i manjinskih prava i posebnosti. Sredstva u visini od 1.356.500,00 dinara su im odobrena i Medveđa je u decembru 2009. godine dobila sanitetsko vozilo u cilju poboljšanja zdravstvene zaštite, praćenja i pružanje dodatne nege posebno osetljivih populacionih grupa.

„Do ovog trenutka, ovim projektom pružena je dodatna zdravstvena zaštita koja uključuje kompletan pregled za 861 lica sa posebnim potrebama kao i lica iz vulnerabilnih kategorija.  Pored toga, uspeli smo da uradimo kompletnu laboratorijsku obradu (hematogram i biohemijske analize) za 105 lica, kao i prevenciju kardiovaskularnih bolesti i šećerne bolesti za 496 lica“, izjavio je Dr Dragan Anđelković, zadužen za organizacija i upravljanje projektnim aktivnostima u Domu zdravlja Medveđa.

Služba Koordinacionog tela nastaviće da prati aktivnosti na projektima finansiranim sredstvima poreskih obveznika kako bi, zajedno sa svojim partnerima na terenu, uticali na poboljšanje životnog standarda što većeg broja stanovnika Preševa, Bujanovca i Medveđe.