Архива вести
                   

ЗЛАТНИЦИ ЗА УЧЕНИКЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ

9. јули 2012.

Лесковац - Помоћник министра просвете и науке Зоран Костић уручио је недавно ђацима генерације основних и средњих школа из Јабланичког и Пчињског округа албуме са 25 кованица са ликовима државника, научника, светитеља и уметника који су у српској историји оставили траг.

“Овај дан је празник не само за вас, већ и за ваше родитеље, градове из којих долазите и просвету у Србији уопште. Овим даром ми желимо да покажемо да мислимо на вас и да вас ова признања подсете да читавог живота треба учити. Знање није вечно и оно је променљиво, као и све друго. Бити најбољи не значи имати само најбоље оцене. Значи много труда, рада и одрицања,  прихватања и признавања резултата од стране наставника, директора и наставничког већа. Бити ђак генерације значи и бити најбољи друг”, казао је Костић.

Акцију награђивања најбољих основаца и средњошколаца у Србији Министарство просвете и науке Републике Србије реализује већ трећу годину.

“ Ви најбоље знате колико је било тешко да заслужите ова признања. Ја ћу онима који су завршили осми разред пожелети да упишу школе које су хтели, матурантима да упишу жељене факултете. А све вас позивам да се по завршетку школовања вратите у градове из којих сте отишли”, рекао је начелник Школске управе у Лесковцу Томислав Симоновић.
Награде је добило 116 основаца и средњошколаца, ученика 113 школа из Јабланичког и Пчињског округа.