Архива вести
                   

„ЖИВОТ БЕЗ НАСИЉА-ЗА СВАКО ДЕТЕ”

29. jануар 2018.

Врање, Бујановац – Удружење грађана „Nexus -Врање“ реализује пројекат под називом „Живот без насиља-за свако дете”, кој је део ј ширег пројекта под називом „Заштита деце од насиља и промоција социјалне инклузије деце са сметњама у развоју у земљама Западног Балкана и Турске”. Пројекат се спроводи у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарством здравља, Министарством образовања, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије и УНИЦЕФ-ом, уз финансијску подршку Европске уније.

Кампања се реализује у 20 општина у Србији, координатор кампање је Ужички центар за права детета из Ужица, и остале општине и градови које учествују у прогараму, а које укључују и град Врање и општину Бујановац.  

У оквиру реализације пројекта одржана је представа у ОШ Јован Јовановић Змај у Врању, као део поменуте акције.  Педагог у школи, Весна Станковић,  каже да је акција посвећена животу без насиља и да је врло значајна јер учи децу о томе који механизми постоје у школи и граду за заштиту деце од насиља.

Наставница српског језика, Весна  Продановић, која је са децом припремала представу, каже да је у представи реч о решавању насилних ситуација, а да су деца дала свој максималан допринос у реализације представе.  Један од ученика који је учествовао у представи, Илија Стаменковић, послао је јасну поруку да насиље није добро и да га треба зауставити.

Извор: РТВ Ритам и Координационо тело