Архива вести
                   

ЗАУСТАВИМО ГОВОР МРЖЊЕ: ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА ОБУЦИ (РОК: 30. ЈУНИ 2017)

22. јун 2017.

Кровна организација младих Србије (КОМС) и Институт за медије и различитости – Западни Балкан позивају све заинтересоване младе активисте и омладинске раднике да се пријаве за учешће на обуци која ће се бавити једним од великих изазова интернета и онлајн комуникације – говором мржње.

Тродневни тренинг  ће бити одржан од 26 до 28. јула 2017. године у Београду. Обука је конципирана као тренинг за омладинске едукаторе, па ће учесници  бити обучени  и како да стечено знање ефикасно пренесу на друге младе људе. Поменута обука је део No Hate Speech кампање Савета Европе, а финансира је Европска омладинска фондација.

Услови конкурса: Позив је отворен за 16 активиста и омладинских радника узраста од 18 до 30 година који желе да боље разумеју говор мржње и да наставе да користе стечено знање у свом раду. Од учесника се очекује да имају предзнања у омладинском раду и/или друштвеном активизму. Један од критеријума за одабир учесника биће и присутност на друштвеним мрежама.

Сви учесници ће бити у обавези да након тренинга спроведу једну активност зависно од личних интересовања: произведу контра наратив говору мржње на који су наишли, напишу блог о обуци или некој од тема које су обрађене на обуци или организују радионицу на тему говора мржње у својој локалној средини. Учесници ће имати менторску подршку у спровођењу ових активности.

Пријавни формулар је доступан на http://koms.rs/vesti/zaustavimo-govor-mrznje-poziv-za-ucesce-na-treningu/ , а пријаве трају до 30. јуна 2017.  За све додатне информације можете се обратити на: ivana.jelaca@media-diversity.org.

Агенда обуке ће учесницима бити накнадно достављена. Одабрани учесници ће бити обавештени до 14. јула.

Учешће на тренингу је бесплатно, а све трошкове, укључујући превоз, смештај и храну током трајања тренинга, покривају организатори.

Извор: koms.rs и Координационо тело