Архива вести
                   

ЗАЈЕДНИЧКО ЧИШЋЕЊЕ БУЈАНОВАЧКОГ ЈЕЗЕРА

13. јун 2017.

Бујановац – Народни посланик у Скупштини Републике Србије Фатмир Хасани предложио је бујановачким волонтеркама Удружења грађана „Србија у покрету“ да са још пар невладиних организација и општином Бујановац ураде пројекат о ревитализацији и заштити Бујановачког језера.

Хасани је обећао да ће се, заједно са колегом Ненадом Митровићем, заложити да тај пројекат, након аплицирања у два-три министарства, буде одобрен за реализацију, уз неопходну финансијску подршку.

Хасани је јуче био гост скупа, кога су четири волонтерке организовале у оквиру акције „Бирам кога бирам“.Пре двадесетак дана саговорник им је био Ненад Митровић, један од двојице посланика из бујановачке општине. Присутни грађани су и тада имали прилику да постављају питања из области екологије.

Током јучерашњег разговора о Бујановачком језеру, Снежана Милошевић, председница Еколошког друштава Бујановац, указала je на потенцијалну опасност од пропуштања воде садашње земљане бране на овој вештачкој акумулацији. За решење тог проблема неопходна је изградња нове бетонске бране.

С обзиром да је овај локалитет обухваћен Просторним планом подручја посебне намене регионалног центра за обуку јединица за мултинационалне операције – База “Југ”, председница Еколошког друштва је подсетила организаторе скупа да је за све планиране радове неопходно одобрење Министарства одбране.

Пред крај јучерашњег дијалога, посланик Хасани је потписао захтев председници Скупштине Републике Србије Маји Гојковић, којим, у име грађана Бујановца, тражи заказивање термина за постављање питања члановима републичке Владе.

Извор: Врањске, Бујановачке и Координационо тело