Архива вести
                   

ЗА СПОРТСКЕ КЛУБОВЕ И ОРГАНИЗАЦИЈЕ У МЕДВЕЂИ ПРЕКО 10 МИЛИОНА ДИНАРА

4. јун 2020.

Медвеђа - Уговори о реализацији програма финансирања и подршке активности из области спорта на територији ове општине потписани су  у кабинету председника општине Медвеђа. На основу овога локална самоуправа ће подржати спортске клубове, удружења и савезе са преко 10 милиона динара.

На основу Правилника о одобравању и финансирању, средства су добили: Фудбалски клуб „Јабланица“, као и истоимени Кошаркашки и Карате клубови,  Спортски савез општине Медвеђа, Аикидо удружење „Јабланица“, Шаховски клуб „Горња Јабланица“ и Спортско удружење „Слободан стил“ из Медвеђе.

„Показало се да се сваки динар уложен у нашу омладину и спорт вишеструко исплати. Они нам враћају својим успесима које нижу, и на најбољи начин презентују општину. Наша жеља као локалне самоуправе је да младе задржимо и да их што више укључимо у све сфере културног и спортског живота. Руководство по клубовима улива поверење да ће се у добром смеру развијати спорт у општини Медвеђа, а нама остаје да их у томе подржимо“ изјавио је Небојша Арсић, председник општине Медвеђа, приликом потписивања уговора са удружењима.

Извор: Телевизија Лесковац и Координационо тело