Архива вести
                   

ВУЛИН У БУЈАНОВЦУ: НЕ ДЕЛИМО ГРАЂАНЕ ПО ВЕРИ И НАЦИЈИ

11. мај 2017.

Бујановац - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин и представници америчке хуманитарне и развојне агенције ЦРС  посетили су  јуче Дом здравља Бујановац поводом набавке новог котла за грејање.

Вулин је том приликом изјавио да је та општина током мигрантске кризе, уз посредовање Владе Републике Србије, добила помоћ више од милион евра која, како је рекао, не дели грађане Србије на Србе и Албанце.

Вулин је рекао је да је из тог ресора само за народну кухињу ове године одвајено преко 17 милиона динара, а одвојено је и у протекле две године.

„За наменске трансфере, услуге у заједници, помоћ деци ометеној у развоју, старе и за помоћ геронтодомаћица дато је укупно 10 милиона динара за ове две године", рекао је Вулин.

Он је рекао да је повређен понашањем председника општине Бујановац Јонуза Муслијуа, који жели да угрози све добре односе Срба, Албанаца и Рома, желећи искључиво да постану део некакве „велике Албаније", коју не траже ни Албанци у Бујановцу, а ни Срби.

„Ми не делимо грађане Србије на Србе, Албанце и Роме, нити по вери или по нацији, за нас су сви грађани исти и сви заслужују пођеднаку пажњу и заштиту", поручио је министар.

Вулин је навео да је то апсолутно неприхватљиво и да се таквим тежњама мора стати на пут.

Извор: Танјуг, Бета и Координационо тело