Архива вести
                   

ВРТИЋ ЗА ТРЕЋЕ ДЕТЕ БЕСПЛАТАН

16. март 2017.

Бујановац - За целодневни боравак за једно дете у Предшколској установи „Наша радост“ у Бујановцу  родитељи месечнп плаћају две хиљаде и  600 динара за прво дете, 20 процената мање за друго, односно  две хиљаде и 80 динара, док је за треће дете, уколико и прва два иду у вртић, бесплатно, рекла је педагог ове установе Весна Алексић.

За треће дете, ако је само оно уписано у вртић, цена је хиљаду и 300 динара, а за четврто и свако наредно дете упис је бесплатан.

За децу самохраних родитеља  и корисника материјалне помоћи, износ је умањен за 50 одсто, тако да родитељи  плаћају по 1300 динара, док деца војних ратних инвалида, без родитељског старања и ометена у развоју похадјају вртић бесплатно.

Цена полудневног боравка је 900 динара, док је цена за предшколце на целодневном боравку 2080 динара.

Бујановачка Предшколска установа „Наша радост“ једина је специјализована установа у општини, чија је основна делатност друштвена брига о деци предшколског узраста.

Она је прва и веома значајна карика у систему васпитања и образовања деце.

Обезбеђује дневни боравак малишана узраста од једне до седам година и реализује програмске задатке у оквиру васпитно-образовног рада, превентивно здравствене и социјалне заштите деце, и реализује пипремни предшколски програм за малишане у години пре поласка у школу.

Током ове године, различитим облицима обухваћено је укупно 531  дете од једне до 7 година у 43 васпитне групе.

Вртић похађају српска, албанска и ромска деца.

Извор: Југпрес и Координационо тело