Архива вести
                   

ВЛАДА ЗА ПОДРШКУ ПРЕДУЗЕТНИЦИМА ИЗДВОЈИЛА 16,06 МИЛИЈАРДИ ДИНАРА

15. март 2016.

Београд - Министар привреде Жељко Сертић изјавио је да Влада Србије верује да економија земље мора да се развија тако да у фокусу буду предузетници и зато је за подршку предузетништву одвојила 16,06 милијарди динара.

„Од те цифре, 4,4 милијарде су бесповратна средства”, изјавио је Сертић.

Он је рекао да ће 11,38 милијарди динара бити опредељено за кредите и гаранције.

„Крећемо са 33 програма помоћи, који унутар себе садрже различите видове финансијских и нефинансијских активности", рекао је Сертић и указао да је све детаљно објашњено на новом порталу godinapreduzetnistva.rs . 

Година предузетништва ће се заснивати на три главна стуба - унапређењу пословног окружења, директној подршци предузетницима и развоју предузетничког духа.

„Сва три стуба су јако битна како би ова година и била успешна", рекао је Сертић.  

„Предузетништво је слобода, али и одговорност", рекао је Сертић и навео да верује да Србија у будућности може да буде земља предузетништва.

„Треба да амбијент буде бољи и квалитетнији, а оно што је важно је да тај процес наставимо и да га унапредимо", рекао је Сертић, додајући да ће у овој години, као вид подршке предузетништву, бити измењено око 40 закона, као и стратегије и правилници.

Сертић је указао да 99 одсто свих предузећа у ЕУ спада у сектор малих и средњих предузећа, те да генеришу 85 одсто свих радних места.

Извор: РТВ Ритам и Координационо тело