Архива вести
                   

ВЕТЕРИНАРСКА СТАНИЦА ОСТАЈЕ ДРЖАВНА

16. септембар 2015.

Бујановац - Ветеринарска станица у Бујановцу, која има  39 запослених (11 ветеринара), остаје у државном власништву. Овим чином стављена је тачка на процес приватизације ветеринарских станица у Србији, који је почео 2006. године.

„Остали смо у државном власништву, али сами обезбеђујемо приходе“,  изјавио је Миодраг Милковић, директор Ветеринарске станице.

Оно што су запослени у Ветеринарској станици у Бујановцу увек истицали показало се тачним: по броју запослених, пословним резултатима и реномеом који уживају код колега и у струци, бујановачки ветеринари су у самом врху у Србији.

Ветеринарска станица у Бујановцu ради на подручју Србије које се ослања на 180 км дугу границу са Македонијом и 92 км на административну линију са Косовом и Метохијом, у области са израженом трговином  животињама и намирницама животињског порекла.

За 39 запослених који су стварали овај колектив, ово је награда за досадашњи рад и знак егзистенцијалне сигурности, а за власнике стоке у Бујановцу и Прешеву, као и целом Пчињском округу, знак стабилности ветеринарске службе.

Извор: Бујановачке и Координационо тело