Архива вести
                   

ВЕСТИ И НА АЛБАНСКОМ ЈЕЗИКУ

11. јун 2008.

ЛЕСКОВАЦ - Регионална информативна агенција ЈУГпресс, чије је седиште у Лесковцу, почела је да објављује текстове о југу Србије и Косову и Метохији на албанском језику, а ускоро ће сви агенцијски садржаји бити превођени и на ромски језик. Агенција ЈУГпресс постоји већ две године и покрива догађаје на југу Србије, посебно у општинама Бујановац, Прешево и Медвеђа, као и на Косову и Метохији и северозападној Македонији.
У првих пет месеци ове године на сајту ЈУГпресса (www.JUGpress.com) евидентирано је око 85.000 посета. Агенција, чији је оснивач невладина организација Центар за демократију и развој југа Србије, на сајту без накнаде објављује текстове, фотографије, тонске снимке и видео-изјаве, интервјуе и емисије у којима гостују утицајни познаваоци региона. Агенција ЈУГпресс у експерименталној фази припрема и интернет радио. У продукцији агенције ЈУГпресс су емисије о југу Србије и Косову и Метохији, које емитује неколико телевизија и радио-станица у Јабланичком и Пчињском округу.
Агенција је однедавно и организатор серије трибина о ситуацији на југу Србије и на Косову, на којима учествују Срби, Албанци и међународни представници.