Архива вести
                   

ВЕЛИКИ УСПЕХ ЈУЖЊАКА НА САЈМУ ЕТНО ХРАНЕ

4. децембар 2013.

Лесковац - Председник Регионалне привредне коморе Лесковац (РПКЛ) рекао је да су излагачи са југа Србије постигли велики успех на тек завршеном Сајму етно хране.

Јовић је додао да су произвођачи из Јабланичког и Пчињског округа освојили пет диплома у исто толико робних марки од укупно дванаест, колико је оцењивано на овогодишњем сајму.

Он је сајам оценио као веома успешну манифестацију која доприноси пословној промоцији производа са југа Србије и додао је да је на Сајму етно хране било изложено око 1500 различитих производа из категорије хране и пића.

Он је изјавио да су произвођачи са југа Србије све  што су понели на сајам и продали и најавио  „борбу” за нови бренд „лексовачку домаћу спржу”.

Стручни сарадник у Савезу земљорадничких задруга Јабланичког и Пчињског округа, Владимир Бојовић, оценио је да је велоико интересовање на  сајму покзано за храну са југа Србије и додао је да је то „зато што се ради о потврђеном и брендираном квалитету”.Бојовић је изјавио и да је све више заинтересованих пољопривредника са југа Србије који желе да гаје органксу храну.

„На почетку ових сајмова произвођачи на једном штанду су оног другог доживљавали као љуту конкуренцију. А онда су видели да могу бити пословни партнери”, рекла је  Гордана Миленковић, стручни сарадник РПКЛ.

Она је додала да су се произвођачи, после овогодишњег осмог по реду сајма, уверили да за сваког од њих има места на тржишту са веома траженим производима у категорији „здраве хране”.

Извор: Југпрес и Координационо тело