Архива вести
                   

УСВОЈЕН БУЏЕТ ОПШТИНЕ МЕДВЕЂА ЗА 2021. ГОДИНУ

22. децембар 2020.

Медвеђа - На јучерашнјој седници Скупштине општине Медвеђа је, већином гласова одборника, усвојен  предлог буџета општине Медвеђа за наредну годину у износу од 578.927.303,00 динара. 

Образлажући предлог буџета, Небојша Арсић,  председник општине Медвеђа, је  истакао да је буџет планиран у складу са тренутном ситуацијом у земљи, али и у општини Медвеђа. Он је напоменуо да је предлог другачији од претходних година, да је рационалан и реалан, али и да је задржао „развојну црту”.

„И у 2021. години ће нам приоритет бити млади, али и путна инфраструктура и привреда. Усвојили смо неке примедбе и сугестије које смо добили током јавне онлајн  расправе, У складу са препорукама Министарства финансија, сачинили смо транспарентан, реалан и избалансиран буџет за наредну годину. Због тренутне епидемиолошке ситуације у нашој општини, нису предвиђени расходи за организовање манифестација у наредној години. Циљеви су нам даље улагање у Сијаринску бању, субвенције у привреди и пољопривреди, али пре свега нам је битно здравље људи, тако да ћемо учинити све да борба са ковидом буде што ефикаснија“, рекао је Арсић.

На седници је усвојен и ребаланс буџета за 2020. годину, као и планови јавних предузећа чији је оснивач општина Медвеђа.

Извор: Радио Медвеђа и Координационо тело