Архива вести
                   

УСЛУГА ЕВРТИЋ ДОСТУПНА У ВИШЕ ОД 60 ГРАДОВА И ОПШТИНА

6. април 2020.

Београд – Канцеларија за ИТ и еУправу Владе Републике Србије саопштила је да је услуга електронске пријаве деце у предшколске установе – еВртић тренутно активна у више од 60 градова и општина.

На територији Јабланичког округа ова услуга доступна је у предшколским установама: „Ђука Динић“ у Бојнику, „Младост“ у Медвеђи, „Вукица Митровић“ у Лесковцу и „Дечја радост“ у Лебану.

Услуга је доступна на порталу еУправа свим регистрованим корисницима и приликом њеног коришћења аутоматски се прибављају неопходни подаци из матичне књиге рођених, Централног регистра обавезног социјалног осигурања и евиденције пребивалишта, тако да родитељи не морају да достављају ниједан документ приликом уписа детета, нити да одлазе ни на један шалтер.

Услуга еВртић је намењена родитељима који су држављани Републике Србије, а поједине предшколске установе пружају ову услугу и у случају да је један од родитеља страни држављанин.

За децу самохраних родитеља, децу жртава насиља у породици, децу са сметњама у психофизичком развоју или децу из породица које користе неки облик социјалне заштите, предшколска установа је у могућности да прихвати пријаву електронским путем, али је потребно да родитељи поднесу релевантну документацију којом се доказује наведени статус лично у предшколску установу.

Препорука Канцеларије за ИТ и еУправу свим предшколским установама, у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом, јесте да се родитељима омогући да електронским путем доставе ову документацију.

Прошле године еВртић су користили родитељи у 17 градова и општина широм Србије, а од ове године све локалне самоуправе пружају ову електронску услугу.

Извор: Инфо цнтар југа и Координационо тело