Архива вести
                   

УСАИД И РАС ОБЕЛЕЖАВАЈУ УСПЕХ У УНАПРЕЂЕЊУ КОНКУРЕНТНОСТИ ФИРМИ У ЈУЖНОЈ И ЈУГОЗАПАДНОЈ СРБИЈИ

28. март 2018.

Београд - Развојна агенција Србије (РАС) и Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) ће данас свечано представити резултате и обележити успешну реализацију Пројекта за развој приватног сектора (ПСД), који су спроводиле у протекле четири године.

Пројекат за развој приватног сектора вредео је 4 милиона долара и био је намењен јачању фирми из приватног сектора у 12 општина економски угрожених подручја јужне и југозападне Србије: Врање, Лесковац, Нови Пазар, Прешево, Бујановац, Медвеђа, Рашка, Сјеница, Тутин, Прибој, Пријепоље и Нова Варош.

Пројекат је обезбедио услуге за 184 мала и средња предузећа (МСП) и осам пословних удружења и кластера, у виду предузетничке обуке, менторства, доделе бесповратних средстава за куповину опреме, као и могућности учешћа на међународним трговинским сајмовима.

Како је најављено, планирано је да се присутнима обрате амбасадор САД у Републици Србији Кајл Скат, в.д. директора Развојне агенције Србије Радош Газдић, директор Сектора за планирање и развој РАС Ана Жегарац, као и представник Министарства привреде Републике Србије.

Након уводних обраћања, уследиће панел дискусија о резултатима пројекта, на којој ће учествовати представници регионалних развојних агенција и корисници пројекта. 

Извор: Вести онлајн и Координационо тело