Архива вести
                   

УЧИТЕЉ ЂУСА ТРАЖИ ПОМОЋ КАКО БИ ДЕЦИ ОЛАКШАО УЧЕЊЕ

21. октобар 2021.

Бујановац – Београд - Да се у Србији улаже у савремену технологију за наставу, као у земљама развијеног света,  један од најиновативнијих наставника на овим просторима, учитељ Слађан Петровић Ђуса из бујановачке ОШ “Бранко Радичевић” не би, како каже, размишљао о тражењу спонзора за нешто што би деци олакшало свакодневни рад.

Као глобални амбасадор реномиране заједнице иновативних наставника, након још једног успешног усавршавања у домену савремених наставних технологија и њихове примене, добијања софтвера на бесплатно коришћење, Петровић каже да је следећи корак ка бољем креирању наставе Смарт дисплеј до којег се, како каже овај учитељ, може доћи уз помоћ људи који имају слуха за напредак у образовању.

“Цена овог дигиталног дисплеја је негде до 250.000 динара што и није превисока цена за бенефите које ће деца добити од рада са њим, јер је реч о модернијем креирању наставе, савлађивању наставних јединица уз помоћ савремене наставне технологије која се користи у свим школама света”,каже учитељ Ђуса.

Додаје да би Министарство просвете, али и велике телекомуникационе фирме могле да испрате и финансијски подрже овакав вид креирања наставе у школама.

„Мора се ићи у корак са временом. Настава не може бити иста као пре 30 година, јер то деци није интересантно. Преко ове ИQ апликације добио сам код за своје одељење и сам ђак може да приступи целокупној наставној јединици, а ја могу одмах да проверим његов рад, било онлајн, било на часу”,каже  он.

Као учитељ који је од септембра кренуо са новом генерацијом ђака, истиче да је један од циљева, поред међусобног поверења и поштовања,  већа употреба наставне технологије како би деца на најбољи и занимљив начин савладала лекције.

Слађан Петровић Ђуса је амбасадор Смарт заједнице и један од ретких учитеља који се самостално усавршава на међународном нивоу.

Извор: Бујановачке, Координационо тело

Савремену образовну технологију у настави примењује 20 година, а има припремљено око 3000 дигиталних часова коришћењем различитих софтвера и образовних алата.