Архива вести
                   

УЧЕШЋЕ МЕДВЕЂЕ У ДРУГОЈ ФАЗИ ЕВАЛУАЦИЈЕ ПРОЈЕКТА „ИНСТИТУЦИОНАЛНА ПОДРШКА СКГО“

26. jануар 2018.

Београд, Медевеђа - Председник општине Медвеђа Небојша Арсић је учествовао на евалуацији пројекта „Институционална подршка СКГО-фаза 2“, која се у Београду одржавала од 22. до 25. јануара.

Арсић је о овој теми разговарао са два евалуатора, једним из Швајцарске и једним из Србије, који су покушали да размене искуства о спровођењу пројекта.

Поменути пројекат је наставак успешно спроведене институционалне подршке СКГО у периоду од 2010 до 2014 године, уз подршку Швајцарксе агенције за развој и сарадњу, у оквиру које ће се обезбедити континуирани утицај јединица локалних власти на развој националних јавних политика и прописа који се односе на њих.

Учесници пројекта ће настојати да обезбеде и основну подршку имплементацији усвојених прописа кроз сарадњу са локалним самоуправама, а у оквиру органа и тела СКГО и у директној комуникацији са градовима и општинама.

Најважније активности и резултати спроведени или подржани кроз институционалну подршку СКГО укључују финансирање локалне самоуправе, јавну својину локалне самоуправе, озакоњење бесправно изграђених објеката, планирање и изградњу, програмски буџет, дуално образовање, јавно здравље и друго

Током 4 године реализовања овог пројекта, а у циљу заступања и заштите интереса општина и градова, СКГО је активно учествовала у сачињавању или измени око 40 законских, програмских или стратешких националних докумената.

Извор: Југмедиа и Координационо тело