Архива вести
                   

У ВОЈНОЈ БАЗИ “ЈУГ” ВЕЖБА ВОЈСКИ ОСАМ ДРЖАВА

21. март 2014.

Бујановац – Војни аташе амбасаде САД у Србији, Пол Броцен, и представници Националне гарде града Охаја разговарали су јуче са председником општине Бујановац, Нагипом Арифијем, о предстојећој мултинационалној вежби, која ће бити одржана у бази српске војске „Југ“. Арифи је после састанка изјавио да су га припадници америчке војске обавестили да ће у јуну у војној бази код Бујановца бити одржана међународна војна вежба у којој ће, поред припадника Војске Србије и америчких маринаца, учествовати још шест оружаних снага земаља у окружењу и Азербејџана.

„Међународна вежба биће одржана у Бујановцу и о томе су данас представници америчке војске са мном разговарали да би на време био обавештен цивилни сектор. У вежби ће учествовати око 80 војника из америчке војске, од чега су 75 амерички маринци и пет војника, вероватно високог ранга, из Националне гарде Охаја, са којом Војска Србије већ сарађује“, казао је Арифи.

Он је навео да ће у међународној вежби учествовати и 60 војника из српске војске, 30 из Албаније, 30 из Азербејџана, по 25 из Македоније и Румуније, као и припадници војске Словеније и Хрватске.

Извор: Политика