Архива вести
                   

У ОПШТИНИ МЕДВЕЂА ОДРЖАН САСТАНАК САСТАНАК СА ЕПС-ОМ У ВЕЗИ ЧИШЋЕЊА ЕЛЕКТРО МРЕЖЕ

16. март 2018.

Медвеђа - На иницијативу председника општине, Небојше Арсића, у Медвеђи је одржан састанак са представницима месних заједница са територије општине Медвеђа и руководством ЕПС-а из Лебана поводом проблема снабдевања корисника у месним заједнцама електричном енергијом.  

Састанку су, испред Електропривреде Србије, присуствовали Александар Димитријевић, руководилац погона из Лебана и оператор дистрибутивног система ЕПС-а и Љиљана Голубовић, руководилац техничког центра погона ЕПС-а из Лебана.

Циљ састанка је био да се нађе решење за честе прекиде у испоруци електричне енергије, и  неадекватно очишћену мрежу.

Димитријевић је рекао да је приоритетан посао ЕПС-а расписивање тендера за текуће чишћење и одржавање мреже, након чега могу да се ангажују људи који би прошли обуку за чишћење растиња и стабала која ометају и доводе до прекида испоруке струје до крајњих корисника.

„Подручје општине Медвеђа је просторно велико и мрежа је другачија, то је шумовит  крај, а куће су разуђене, па је све то прузроковало овај проблем“, рекла је Љиљана Голубовац .

Директор огранка ЕПС-а из Медвеђе, Жарко Ђорђевић, је рекао да су сопственим средствима у пар наврата очистили око 50 стабала која су ометала струјну мрежу, али да то није довољно и да се мора наћи неко дуготрајније решење, с обзиром да младице стабала поново ничу и јавља се исти проблем.

„Нормално је када су зими велике падавине и ванредне ситуације да долази до нестанка струје и наши људи имају разумевања за такве ситуације, али се дешава да буде и лепо време а да грађани зову и жале се да немају струје, да им уређаји страдају због лошег напајања и сталних прекида. Ти људи не траже много, већ оно најосновније, да за оно што плаћају буду и редовно снабдевени електричном енергијом. Свесни смо ситуације и да ЕПС ради све што је у њиховој моћи, а изузетну сарадњу имамо и са министром Александром Антићем у Министарству енергетике и рударства, као и са Милорадом Грчићем, директором ЈП Електропривреда Србије, па ћемо и њима предочити проблем и надам се у што скорије време решити проблем. У ранијем разговору са њима се говорило  о алтернативном напајању, којим би се колико толико осигурало напајање“ рекао је предсдник општине Арсић.

Извор: Дневник југа и Координационо тело