Архива вести
                   

У МЕДВЕЂИ ТРЕЋИНА ТЕСТИРАНИХ ПОЗИТИВНА НА КОРОНУ, ШТАБ НАЈАВЉУЈЕ РИГОРОЗНИЈУ КОНТРОЛУ

29. јули 2020.

Медвеђа - Општински штаб за ванредне ситуације општине Медвеђа је саопштио да је од 21 тестиране особе њих 6 позитивно на корона вирус, што је трећина од укупног броја тестираних.

Како је истакнуто, то се није десило од проглашења епидемије, што значи да се не поштују наложене мере, као ни мере изолације и самоизолације.

Штаб је донео одлуку и наложио Општинској управи општине Медвеђа - Одсеку за инспекцијске послове да у наредном периоду врши ригорозну контролу примене мере обавезног ношења заштитне маске у затвореном и отвореном простору и контролу радног времена угоститељских објеката на територији општине Медвеђа и предузима све законске мере покретања прекршајних поступака против лица која се не придржавају наложених мера.

Општински штаб за ванредне ситуације општине Медвеђа се обратио Кризном штабу за сузбијање заразне болести КОВИД 19 Владе Републике Србије са захтевом да се за територију те општине омогући тестирање пацијената на КОВИД 19 у Дому здравља Медвеђа и да Министарство унутрашњих послова у наредном периоду буде обавештавано о лицима оболелих од КОВИДА 19 која се налазе на кућном лечењу како би вршили контролу придржавања мере самоизолације.

Број инфицираних од почетка епидемије у општини Медвеђа је 38, објављено је на сајту Општине Медвеђа.

Извор: Дневник, Јужне вести и Координационо тело