Архива вести
                   

У МЕДВЕЂИ ОСНОВАНО УДРУЖЕЊЕ „СРЦЕ ЗА ДЕЦУ“

22. децембар 2016.

Медвеђа - У Медвеђи је одржана седница у вези са оснивањем Удружења „Срце за децу”.  Удружење је основано је са циљем унапређења положаја деце и омладине са сметњама у физичком и интелектуалном развоју, као и пружања стручне подршке родитељима и члановима породица.

На седници је једногласно усвојено свих пет тачака дневног реда, које, поред осталог, укључују доношење аката о оснивању Удружења, избор председавајућег и утврђивање његових задатака и циљева.

„Родитељи деце ометене у развоју и оних са инвалидитетом желе да оснивањем овог удружења скрену пажњу на себе, јер дуго нису могли да остваре нека од својих права и били су у овој малој средини у другом плану“, рекла је председница Удружења Радмила Милојковић и додала:

„Велику подршку за оснивање удрузења „Срце за децу“ добили смо од локалне самоуправе и председника Медвеђе Небојше Арсића, као и обећање да ће се деци ометеној у развоју и њиховим породицама пружити подршка“.

Удружење тренутно броји 15 чланова, али је тај број променљив јер оснивачи Удружења имају за циљ популарисање овог проблема на локалном нивоу, као и ангажовање што више припадника заједнице. Већ на наредној седници говориће се о отварању боравка за децу са инвалидитетом и о њиховим проблемима.

Извор: Инфо центар Југ и Координационо тело