Архива вести
                   

У МЕДВЕЂИ ОБЕЛЕЖЕНА ЂАЧКА СЛАВА СВЕТИ САВА

30. jануар 2017.

Медвеђа - Ђачка слава  Свети Сава обележена је у школама на територији општине Медвеђа. У школама је то био радни, али ненаставни дан.

У ОШ „Горња Јабланица“ од 11 часова, а у средњој школи „Никола Тесла“ од 12 часова, свечаном Светосавском академијом и сечењем славског колача обележен је Свети Сава, дан духовности, школска слава  у част првог српског архиепископа, просветитеља и творца законодавства.

И у сеоским школама у општини Медвеђа ученици су са својим наставницима и учитељима припремили свечани програм. Савиндан је у ОШ „Партизански дом“у Горњем Бучумету обележен извођењем представе о Светом Сави. Након свечаности, ученици су о добили пакетиће од домаћина славе, Зорана Богдановића.

Председник општине Медвеђа Небојша Арсић је, поводом школске славе, обишао школе у Медвеђи и Сијаринској бањи, и том приликом изјавио:

„Медвеђа је специфична средина, како за живот тако и за рад. Велики је изазов и није лако радити у образовним установама на овом подручју, али је и велика част. Васпитачи, наставници и учитељи боре се за свако дете и уче их првенствено да буду добри људи.

Председник општине је најавио и отварање нових смерова у средњој школи у Медвеђи, како би ђаци имали више избора при упису и одабиру свог каснијег занимања.

Извор: Инфо центар Југ и Координационо тело