Архива вести
                   

У БУЈАНОВЦУ УВЕДЕНЕ ВАНРЕДНЕ МЕРЕ

9. јули 2020.

Бујановац - Забрана организовања весеља, свадби, рођендана, спортских манифестација, као и окупљања више од пет особа у затвореном и отвореном простору неке су од ванредних мера које је прогласио Штаб за ванредне ситуације општине Бујановац у среду, у циљу спречавања ширења корона вируса.

Мере су донете на предлог др Леле Јовановић, директорке Дома здравља због, како је рекла, "алармантане ситуације са корона вирусом у општини", преносе Бујановачке.

 Ограничено је и радно време угоститељских објеката – кафића, ресторана, хотела, кладионица, сала за организовање прослава и дечијих играоница, од 7 до 20 часова.

 У овим локалима за столом не сме бити више од две особе и мора се поштовати обавезна дистанца од два метра између гостију и столова, а запослени морају носити заштитне маске, наводи се у одлуци.

У затвореном простору – јавним установама, превозу, банкама, поштама, кладионицама и фирмама, обавезно је ношење заштитне маске или визира и одржавање дистанце од два метра.

 „Рад козметичких и фризерских салона, фитнес центара и теретана организовати уз спровођење свих мера заштите”, каже се у одлуци.

 Како је Бујановачким рекао заменик председника општине Стојанча Арсић, ванредне мере ступају на снагу одмах.

Колико дуго ће бити на снази зависиће од развоја ситуације, али свакако не краће од две недеље, речено је на седници Штаба за ванредне ситуације.

Извор: ОК Радио, Бујановачке и Координационо тело