Архива вести
                   

У БУЈАНОВЦУ ОБЕЛЕЖЕН ДАН СТУДЕНАТА

9. април 2014.

Бујановац – Дан студената у Бујановцу обележен је свечаном доделом 863 опшртинских стипендија високошколицима из те општине, а за ту сврху из општинског буџета је издвојено десет милиона динара.

Добитницима су стипендије уручене у великој сали Дома културе „Вук Караџић“, а предао их је начелник Одељења за друштвене делатности у општини Бујановац Бајрам Фејзулаху.

На основу одлуке општинског већа из општинског буџета је за студентске стипендије ове године укупно издвојено десет милион адинара, а стипендије су додељене по основу оствареног успеха.

Сви бруцоши добили су по десет хиљада динара, али су за стипендије мoгли да конкуришу само одлични ученици, док је за старије студенте за добијање општинске стипендије било неопходно да су редовсно уписали академску 2013/2014 годину, док је износ стипендије зависио од просека оцена у претходној години и износио је од 11.000 до 20.000 динара.

Изузетак су студенти одељења Економског факултета из Суботице који су, на основу образложења општинске управе, због мањих трошкова студирања, добили по 7.000 динара.

Највећи број студената из општине Бујановац студира на неком од факултета у Приштини, Тирани и државном универзитету у Тетову у Македонији, а неколико стотина студената студира у самом Бујановцу, где је Економски факултет из Суботице, пре три године, отворио своје одељење.

Извор: Данас и Координационо тело